Om oss

 

Morgansson´s Entreprenad

& Sprängtjänst

 

 

Berg ivägen! Det löser jag.

Jag heter Hans Morgansson och bor utanför Horred i Marks kommun med min familj.

2006 startade jag min entreprenadverksamhet med inriktning på dräneringar, avlopp och husgrunder. Efter bara två år insåg jag att i detta område var det mer regel än undantag att vi stötte på berg och jag tog stenspräckarkort efter bara två år.

 

Då det är relativt få som jobbar heltid med bergsspräningning i liten skala började jag ta sprängkort 2013 och blev färdigutbildad Sprängarbetsledare 2015.

 

Idag består maskinparken av en Volvo FH16 lastväxlare, en grävmaskin 8,5 ton Kobelco och en Atlas Copco Roc542HP borrvagn med full radiostyrning, stånghantering, digtalt riktning och djupmätnings instrument. Vid arbeten som kräver större grävmaskiner har jag nära samarbete mer flera andra entreprenörer. Vid mindre berg och sten har jag kompressor och handhållna borrmaskiner. Jag räknar på jobb med från rivning, sprängning, shcaktning till färdig grund.

 

De flesta sprängningarna är inför om-, till- och nybyggnationer i eller nära tätorter med många grannar varför mitt samarbete med mät- och sprängkonsulter är viktigt så att besiktnignar och vibrationsmätningar blir rätt utförda. Kommunikationen med grannar är en del av sprängningen jag arbetar för ska gå friktionsfritt. Jag har alla de försäkringar och tillstånd för transport, förvaring och hantering av explosiva varor som krävs.

 

Tack vare den egna lastväxlaren har jag ett upptagningsområde som går från Halmstad i söder till Orust i norr och ända in mot Borås/Ulricehamn

 

 

 

Morgansson´s Entreprenad & Sprängtjänst

 

Mobiltelefon: 070-5163555

 

Email: morganssonsentreprenad@gmail.com